Bel Turnike Sistemi

Bel Turnike Sistemi

Hemen hemen hayatımızın her anında karşılaştığımız Bel Turnike Sistemi, güvenlik unsurunun haricinde kontrollü geçişi sağlar, izni olmayanların geçişini engeller, tüm geçişleri kayıt altına alır ve projemize değer katar. Bel Turnike Sistemi 3 kollu Tripod Turnike Sistemidir. Çark şeklinde dönüş tamamlandığında bir kişi geçmiş olur ve Turnike Sistemi kendini bir sonraki geçiş iznine kadar kilitler. Bel Turnike Sistemi iş merkezi girişleri, sosyal tesis girişleri, site girişleri, kamu bina girişleri, metro, metrobüs ve iskele gibi ulaşım istasyonlarında, eğlence park girişlerinde bir başka değişle kontrollü geçişin uygulanması gereken platformlarda kullanılan bir üründür. Aşağıda Turnike sistemi modelleri, Turnike geçiş şekilleri, Turnike montaj biçimi gibi konularda bilgi alabilirsiniz.

Turnike Sistemi Modelleri

Görsel olarak oldukça fazla Bel Turnike Sistemi modeli olsada, seçim konusunda mimari yapınız göz önünde bulundurulur. Turnike modellerinin ölçüleri farklı olduğundan montaj yapmayı düşündüğünüz alanın ölçüleri model tespitinde size yardımcı olacaktır. Bir başka tercih yapma şekli günlük sirkülasyondur. Her ne kadar tüm modeller mekanik olarak aynı olsada günlük sirkülasyonun yüksek olduğu yerlerde genelde çift ayaklı Bel Turnike Sistemi kullanılır. Hem çift ayakla yere sağlam basması hemde kendi koridorunu oluşturması bu tercihteki en büyük etkenlerdir. Turnike modelleri kasa yapısı paslanmaz çelik olarak imal edilmektedir. İstenildiği taktirde Turnike modeliniz elektrostatik boyalıda üretilebilmektedir.

Turnike Sistemi Geçiş Şekilleri

Turnike Sistemi her iki yönden de kullanılabilmektedir. Bir yön giriş olarak kullanılırken diğer yön çıkış olarak değerlendirilir. Bel Turnike Sistemi A yönü ve B yönü olarak isimlendirdiğimiz yönlerden istediğiniz taraf geçişe kilitlenebilir, istediğiniz yön geçişe serbest hale getirilebilir. Kilitli bulunan yönlerden bir şekilde geçiş yapmak gerekmektedir. Peki nasıl yapacağız?

Bel Turnike Sistemi A ve B yönleri ayrı komut istemiyle çalışır. Kuru kontak tetiklemeyle bir geçiş hakkı verilen Turnike yönlerine Proximity veya Mifare veya HID kart okuyucu bağlayarak kart okuyucunun vermiş olduğu geçiş izinleri doğrultusunda kart okutarak Turnike Sisteminden giriş veya çıkış yapılabilir. Burdan Kart okuma sistemi ile Turnike Sisteminin birbirleriyle entegre çalışan sistemler olduğu sonucuna varılabilir.

Bir başka geçiş şekli ise buton kontrollüdür. Lobye veya güvenliğe çekilmiş olan buton sistemi ile Bel Turnike Sistemi geçiş izinleri verilebilir. Buton hattı çekmek mümkün değilse uzaktan kumanda sistemi ile geçiş izni vermek mümkündür.

Turnike Sistemi Montaj Şekli

Her bel turnike sistemi ayaklarının altında ankraj mevcuttur. Montaj yerine daha önceden çekilmiş olan kablolama ayak altından Turnike içerisine alınır. Bu kablolar enerji kablosu, okuyucu sisteminin kabloları, varsa buton kablolarıdır. Kablolar ayarlandıktan sonra Turnike sistemi ayak altından çıkan ankrajlar modeline göre işaretlenip yere sabitlenir, kablolar Turnike ayak içerisinde kalacak şekliyle Turnike kasası ankraja sabitlenir. Fiziki montajı bitirilmiş olan Turnike Sisteminin kablosal bağlantıları aşamasına geçilir.

Turnike Sistemi markaları

Ülkemizde Bel Turnike Sistemleri %100 yerli üretim olarak üretilmektedir. Yurt dışından gelen Turnike markası yok denecek kadar azdır. Her Turnike imalatçısı kendine has kasa yapılarıyla ve tecrübeleri doğrultusunda imalat yapar. Ülkemizde üretim yapan Turnike markaları Bel Turnike Sistemi haricinde, Vip Turnike, Boy Turnike, Optik Turnike, Engelli Geçiş Turnikesi, Yaprak Turnike, Hızlı Turnike Sistemi, market turnikesi imalatlarında da bulunmaktadır. Firmamızın tercihi Tansa Turnike Sistemleridir.