Kartlı Geçiş Sistemi

Kartlı Geçiş Sistemi Nedir?

Kartlı Geçiş Sistemi, geçiş kontrol sistemlerinde kullanılan bir geçiş türüdür. Araç geçiş ve Yaya geçiş noktalarında kontrollü geçişi sağlar. Size tahsis edilen kartınız ile bina içerisinde yer alan Kartlı geçiş sistemi bünyesinde kontrolü geçişlerinizi yaparsınız. Şöyleki; Bir iş merkezinizde ofisiniz var. Aracınız ile iş merkezi otoparkının girişinde bulunan Kart okuyucu Sisteme kartınızı okutarak Bariyer Sistemini açıyorsunuz ve otoparka girişinizi sağlıyorsunuz. Park ettikten sonra Lobby kısmında yer alan Turnike Sisteminde kartınızı okutarak geçiş yapıyorsunuz. İlgili katınıza çıkmak için kart okutarak asansörü çağırıyorsunuz ve asansör kabin içerisinde kart okutarak ilgili kata çıkıyorsunuz. Ofisinizin kapısını kartınızı okutarak açıyor ve girişinizi güvenli bir şekilde tamamlıyorsunuz. Her ne kadar bu kadar kontrole ne gerek var düşüncesi oluşsada güvenlik açısından önemli bir konu olduğu yadsınamaz bir gerçektir.

Kartlı Geçiş Sistemi

Kartlı Geçiş Sistemi Kullanım alanları

Kontrolün ve güvenlik seviyesinin arttırılması planlanan her noktaya adapte edilebilmektedir Kart Okutmalı Geçiş Sistemi, bu noktada önemli olan doğru ürün grubunun seçilmesidir. Peki Kartlı Geçiş Sistemi nerelerde kullanılabilir?

  • Site, İş merkezi, Rezidence girişlerinde Turnike Sisteminde
  • Bina giriş kapısı, ofis kapısı, veya giriş izni uygulanacak bölüm kapılarında
  • Site, İş merkezi, Rezidence Otopark girişlerinde
  • Asansör çağrı butonlarında
  • Asansör Kat yetkilendirme projelerinde
  • Yemekhane girişlerinde

Kart Okuyuculu Geçiş Sistemi ve Kart Yapısı

Kart geçiş sistemi kullanım amacına yönelik farklı özelliklerde ve yapılarda olabilir. Dolayısıyla proje iyi çalışılmalı ve ileriki dönemlerde olabilecek ihtiyaçlara da cevap verebilecek bir kartlı geçiş sistemi yapısı oluşturulmalıdır. Ürün tespitinizin doğru yapılması yatırımınızın boşa gitmemesi için oldukça önem arz eder. Daha önceki yıllarda Kartlı geçiş sistemleri barcode veya manyetik kart ile yapılırdı. Barcode baskının zaman içerisinde silinmesi veya soluklaşması, manyetik kartında cihazla olan temasından dolayı kart ve okuyucunun yıpranma durumlarından zaman içerisinde arızalar oluşmasına sebebiyet verirdi. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte kartlı geçiş sistemleri temassız kart sistemine dönmüş ve farklı frekans aralıklarında ve farklı amaçlar için kullanılabilecek kart yapıları ortaya çıkmıştır. Günümüz itibariyle kullanılan temassız kart tipleri aşağıdaki modellerdir.

Proximity Kart Okuyucu : Temassız kart geçiş sistemi olan Proximity 125kHz frekans aralığında çalışan kart sistemidir. Okuyucu okuma mesafesi 5-7 cm aralığındadır. Üzerinde yazılı ID numarası bünyesinde bulunan chipe işlenmiştir. Bu ID numarasına göre tanımlanmış kişinin okutma bilgileri yazılımca işlenir. Bu tarz kartların üzerine ister temin edebileceğiniz thermal baskı yapan Kart Baskı yazıcısı ile isterseniz bir baskı merkezince baskı yapabilir, firma logonuzu ve bilgilerinizi veya firma içi kimlik kartı gibi baskılarla kullanabilirsiniz.

Mifare Kart Okuyucu : Temassız okuma kabiliyeti olan bir başka kart çeşidi ise mifare karttır. Mifare kart 13,56mHz frekans aralığında çalışır. En büyük farklılığı üzerinde 1K kapasitesinde işlenebilir chipi olmasıdır. Dolayısıyla Kartlı geçiş sistemi haricinde para yükleme, kontür yükleme gibi işletme içi kullanılabilecek yüklemeler yapılabilir. Bilgi kart vasıtasıyla taşınabilir. Mifare kartlar üzerinede aynı proximity kartlar gibi baskı yapılabilir.

HID Kart Okuyucu : Kopyalamaya karşı daha güvenli bir platforma sahip olan HID kart sistemi, kendine has kodlama sistemi sayesinde güvenlik seviyenizi yükseltir. Temassız kart sınıfında yer alan HID kart okuyucu sistemi diğer kartlar gibi üzerine baskı yapılabilecek sınıfta temassız kartlardandır.

Kartlı Geçiş Sistemi Modelleri

Kartlı Geçiş Sistemi geçiş yapmak isteyen işletmenin ihtiyaçları doğru tespit edilmeli ve bu ihtiyaçlara doğru ürün grubu ile destek verilmelidir. Doğru ürün grubu demek ilerki dönemlerde işletmenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek sistem demektir.

  • Kendi başına çalışabilen Standalone Kart Okuyucu Sistemi

PC bağlantısı gerekmeksizin çalışabilen Kart Okuyucu Sistemidir. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

  • Panelli Kart Okuyucu Sistemi

PC bağlantısı ve yazılımı sayesinde tüm kontrolün elinizin altında bulunduğu Kart okuyucu Sistemidir. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

  • PDKS amaçlı Kartlı Geçiş Sistemi

Personel giriş ve çıkış bilgilerinden puantaj oluşturan vardiya ve mesai takibi yapabileceğini Kart okuyucu sistemidir. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.